dinsdag 1 maart 2016

Winterse temperaturen op de eerste dag van de meteologische lente

Wat een heerlijk fris winterweertje vanochtend! Een pas opgekomen waterig zonnetje heeft er grote moeite mee om wat warmte aan de lucht te geven en met de frisse wind is het best wel koud als je er niet helemaal goed op gekleed bent. Het water is inmiddels alweer aardig gezakt en dat geeft een heel ander beeld dan vorige week. Door de voorjaarsvakantie is Knoop niet met een volledige bezetting aan het draaien, maar Annegienus schept rustig door en heeft alweer heel wat vierkante meters afgeplagd. Hij vertelde dat er gisteren een hele poos een zeearend in een Els zat, terwijl de kraan op korte afstand van hem aan het draaien was.


Een rare slappe zode is het op Wolfsbarge. Ook hier zit het zand niet diep, maar erdoor heen wandelen is een vermoeiende bezigheid. Elke stap zak je door de vorstige, korstige bovenlaag heen tot boven de enkels in de prut. Een watersnip vliegt weg met zijn typische zigzag vliegwijze. Geen baardmannetjes vanochtend. Ook geen Bokje. Het kan niet altijd feest zijn.





 Het is opvallend hoeveel Grauwe ganzen er al paarvormend aanwezig zijn. Grazende ganzen zijn in voldoende aantal goed in staat om rietvelden te hervormen en met de jonge rietscheuten die straks uit gaan lopen, ben ik bang dat zij dit als een aantrekkelijk broedgebied gaan zien. Dat wisten we van tevoren, maar ik ben wel heel benieuwd hoe dat straks in de praktijk uit gaat pakken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten