dinsdag 16 februari 2016

De eerste bewoner komt al even kijken...

Wat een schitterend weer was het vandaag! Het eerste deelgebied is voor een groot gedeelte klaar en de grondrillen liggen te drogen om later afgevoerd te worden. De aannemer zit inmiddels in in het 2e werkgebied op Wolfsbarge en is al druk bezig om de wilgenstruwelen te verwijderen.



Ook de eerste vierkante meters rietveld zijn geplagd.



Terwijl we even een kort onderhoud hebben met de kraanmachinisten over wat details (ecologische toolboxmeeting heet dat in vakjargon), zie ik aan de andere kant van het water een donkere vlek in het rietveld zitten. Het zal toch niet? Het zou een roerdomp kunnen zijn. Even de verrekijker erbij....



Het is er 1. Die heeft straks eerste keus! Collega Alwin dacht later ook al een klein hoempje te horen, maar dat zal wel verbeelding zijn. Aan de andere kant van het wilgenstruweel, nog iets noordelijker ligt het optimale roerdompbiotoop: een groot rietveld met gevarieerde waterdiepte eronder, de enige plek in het Zuidlaardermeergebied waar jaarlijks een roerdomp broedt:


Teruglopend naar de auto ook het eerste werkgebied nog even bekeken. Het waterpeil op het meer is al weer aardig gezakt. Zo ontstaat een goed beeld van het resultaat straks. De grondril ligt te drogen, de rust is wedergekeerd en de dus kunnen de waterspitsmuizen zich weer uitleven.




En alsof het nog niet mooi genoeg was, zie we ook nog een jagende zeearend boven het meer. Topdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten