maandag 22 februari 2016

Knutselen voor gevorderden

Er ontstaat al een mooi beeld van de landschappelijke openheid die er straks zal zijn. Veel van de bosschages zijn inmiddels gerooid. Het natte weer zorgt voor een wat 'blubberige' aanblik, maar ik ben erg tevreden over het werk tot dusver.







In een ruime zone rondom het werk doorloop ik de rietoevers en speur de kanten af om te kijken of er nog iets waar we rekening mee moeten houden (Otter, bever, roerdomp, dotterbloemen, wat dan ook). Een boom met oude vraatsporen was al bekend. Hier is het laatste jaar geen activiteit geweest. Onvoorstelbaar hoe gevarieerd de bodem is. Waar het op de ene plek keihard is, zak je twee meter verder tot lieslaarslengte weg.



De ganzen verzamelen zich alweer rondom het eilandje bij de Bargekop. Vorig jaar was hier een grote concentratie aan broedende ganzen.


Een prachtige fourageer/broedlagune...



Om de zaadval vanuit oude elzen op het maagdelijk geplagde rietveld te beperken worden ook nog wat elzen langs de rand een kopje kleiner gemaakt. Op verzoek van collega Alwin maakt machinist Robert even vakkundig een 'zeearendboom'. Of het oplevert wat we hopen, weet je natuurlijk niet, maar het is het proberen waard.





Het rariteitenkabinet...


Referentiebeeld. De kranen draaien op de achtergrond:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten